Wat kan de stoomzuiger?

De stoomzuiger kan meer dan u voor mogelijk houdt. Eigenlijk zou de vraag moeten zijn;”Wat kan de stoomzuiger niet?” Een aantal belangrijke functies hebben wij hieronder beschreven. Indien u een vraag heeft over een toepassing die op deze website niet beschreven is, neem dan contact op met SAMUDO via het contactformulier of direct telefonisch op bovenstaand telefoonnummer.

Uw stofzuiger vervangen

Zodra u een stoomzuiger in huis heeft wordt uw stofzuiger overbodig. Dit om meerdere redenen. Wat kan de stoomzuiger dan, wat de stofzuiger niet kan? Om te beginnen is de uitstoot van een stoomzuiger een stuk lager. Hiermee bedoelen wij alle fijne deeltjes die een standaard stofzuiger doorlaat en die vervolgens in uw woning terecht komen als fijnstof. U ademt dit in wat ongezond is. Verder is de zuigkracht van de stoomzuiger veel beter dan een stofzuiger. Ook kunt u de stoomzuiger combineren met de Power Base Profi, een electrische tapijtborstel waarmee u uw matras,  vloerbedekking, tapijten, stoffen bankstellen, etc. veel grondiger kunt reinigen. Door trillingen komt het vuil uit de diepte omhoog wat vervolgens door het waterfilter wordt afgevangen. Ideaal voor huishoudens met personen die last ondervinden van een stofallergie of erger. Op de blog van onze website www.samudo.nl hebben wij hier een stuk over geschreven.

Dweilen overbodig maken

Voorafgaand aan het dweilen wordt vaak eerst gestofzuigd. Dit is al een handeling die u niet meer hoeft te verrichten. De stoomzuiger zuigt het vuil tijdens het stoomzuigen toch op. Het voordeel van stoomzuigen t.o.v. dweilen is dat u continue uw vloer reinigt met schone stoom, dus geen vuil water meer wat u met uw dweil aan het verspreiden bent. De voegen en uw vloer blijven langer schoon en het ruikt een stuk frisser. Geen reinigingsmiddel meer en geen kramp in het hand van het uitwringen van de dweil. Met een stoomzuiger kunnen enorm veel verschillende typen vloer gereinigd worden, marmer, natuursteen, gebakken tegel, hout, korreltapijt, en ga zo maar door. Twijfelt u over uw vloer, neem dan contact met SAMUDO op voor een vrijblijvend advies.

De ramen wassen in een handomdraai

Tja, u zult het misschien niet geloven maar zelfs uw ramen wassen met een stoomzuiger gaat sneller én beter. Waarvoor u normaal met een spons, trekker en zeem aan de slag zou moeten neemt u nu de stoomzuiger erbij. Het gaat én sneller én is stukker effectiever omdat u niet aan het schoonmaken bent met vuil water. Na de eerste keer dat u de zeem spoelt in uw emmer is het water namelijk al vuil. Met de stoomzuiger behoren die vervelende strepen op uw ramen tot het verleden.

Desinfecteren met stoom

Waar u normaal met bijvoorbeeld chloor of detol aan de gang moet om een ruimte te desinfecteren kunt u nu volstaan met stoom. Stoom dood alle bacteriën ter plaatse. Daarnaast kunt u met de meeste van stoomzuigers ook tijdens het stomen water toevoegen. Ideaal om bijvoorbeeld een kraamkamer van honden en/of katten te desinfecteren. Stank ten gevolge van urine verdwijnt als sneeuw door de zon. Verder kan de stoomzuigen in het kader van HACCP ingezet worden bij bijvoorbeeld bakkerijen of de keuken van een restaurant. Het houdt hier niet op qua mogelijkheden…

error: Deze content is beschermd!!